Tornar a l'inici Ajuntament d'Alguaire

Biblioteca municipal

Josep Lladonosa Pujol

Atenció al lector

El personal de la biblioteca us atendrà les vostres consultes i us facilitarà el material pertinent o us dirigirà cap al centre on pugueu obtenir més informació.

Servei de préstec

Amb el carnet de préstec podeu emportar-vos 30 materials durant 30 dies prorrogables (30 x 30). Per renovar els documents, ho pots fer personalment, per telèfon al 973 756 816, a través del compte propi a "Argus" o per correu electrònic a biblioteca@alguaire.cat

Catàl·leg biblioteques: http://elmeuargus.biblioteques.gencat.cat/

Col·lecció local

La Biblioteca Josep Lladonosa Pujol aplega una col·lecció local de llibres que inclou donacions i publicacions d'autors i autores alguairencs.
Tot aquest material es considera irreemplaçable i únic, per tant, és exclòs de préstec; no obstant això, sempre podeu venir a la Biblioteca a consultar-lo.

Préstec interbibliotecari

La biblioteca us pot aconseguir llibres que no té i que es troben en altres biblioteques de Catalunya.

Formació d'usuaris

Havent concertat cita prèvia, podreu conèixer la biblioteca pam a pam amb les visites per a grups escolars i també per a adults. Aquestes poden ser de diferents tipus:

    • Per aquelles escoles que n’estiguin interessades, es poden organitzar visites comentades. Aquestes visites s’adapten a l’edat o als interessos de cada grup.  
    • Visita informatives per adults. Adreçades a aquelles persones interessades en conèixer la biblioteca, el fons i el funcionament. Aquestes, s’adapten a l’interès de cada persona o grup i són útils per poder conèixer els recursos que ofereix la biblioteca i com s’utilitzen.

Servei d’informació i prescripció literària

La biblioteca vol donar resposta a les qüestions que plantegen els seus usuaris. Si esteu interessats en conèixer informacions relacionades amb el món de la lectura o de cultura en general, us ajudem, també us recomanem llibres, segons els vostres interessos.


Internet i Ofimàtica

Disposeu de 3 ordinadors per a la consulta d’Internet i per a treballs d'ofimàtica. Només cal sol·licitar hora i pots connectar-te durant 50 minuts per dia i usuari. Aquest servei és gratuït, les impressions sí que es pagaran.

També disposem de servei de Wifi.

Fotocopiadora


Disponible per a qualsevol persona que la necessiti, no cal ser usuari/a. 

Motivació a la lectura

Mensualment, per a la incentivació i motivació de la lectura dels usuaris infantils i juvenils, fem l’Hora del Conte, diferents activitats i tallers temàtics.

Accés per a persones amb mobilitat reduïda

Accès amb ascensor fins al primer pis on es troba la biblioteca. S'ha adaptat un dels lavabos.

Millores per les famílies amb fills

Cambiador per a bebès en un dels lavabos per a que pares i mares puguin fer-lo servir en cas de necessitar-ho.

Seguretat

La Casa Sociocultural i també la biblioteca, disposa de càmeres de videovigilància les 24h.


LLEGAT ’JOSEP LLADONOSA PUJOL’

Ubicat en un espai propi annex a la biblioteca, s’hi disposa el llegat que va cedir a la població, l’insigne historiador i fill il·lustre d’Alguaire, Josep Lladonosa Pujol (1907-1990). Lladonosa, va fer donació a la nostra vila del seu arxiu i biblioteca personal. Aquest és un importantíssim  patrimoni  cultural  obert  a  la  consulta  de qualsevol persona que en vulgui fer servei des de la seva inauguració, l’any 1990.

A fi de gestionar i promocionar tot el relacionat amb el llegat i, en general, el que faci referència a la potenciació de la cultura del nostre poble, es constituí el Patronat Municipal 'Josep Lladonosa i Pujol', que des de 1990 atorga un premi d'història local dins l'àmbit de les terres de parla catalana. Aquest Patronat, en constant activitat, prepara també, bianualment, del de 1995 unes Jornades sobre sistemes agraris, d’organització social i poder local, amb la participació d'estudiosos catalans, espanyols i europeus.

Desenvolupat per SEMIC Internet