Tornar a l'inici Ajuntament d'Alguaire

Biblioteca municipal

Josep Lladonosa i Pujol

Atenció al lector

El personal de la biblioteca us atendrà les vostres consultes i us facilitarà el material pertinent o us dirigirà cap al centre on pugueu obtenir més informació.

Servei de préstec

Amb el carnet de préstec podeu emportar-vos 3 documents de cada secció durant 30 dies prorrogables. Per renovar els documents, ho pots fer personalment, per telèfon al 973 756 816 o per correu electrònic a biblioteca@alguaire.cat

Catàl·leg biblioteques: http://elmeuargus.biblioteques.gencat.cat/

Col·lecció local

La Biblioteca Josep Lladonosa Pujol aplega informació relacionada amb Alguaire des de fa anys, arrel d’això tenim una col·lecció local de llibres que inclou tot un seguit de donacions i publicacions d'autors i autores alguairencs.
Tot aquest material es considera irreemplaçable i únic, per tant, és exclòs de préstec; no obstant això, sempre podeu venir a la Biblioteca a consultar-lo.

Préstec interbibliotecari

La biblioteca us pot aconseguir llibres que no té i que es troben en altres biblioteques de Catalunya.

Formació d'usuaris

Havent concertat cita prèvia, podreu conèixer la biblioteca pam a pam amb les visites per a grups escolars i també per a adults que fem. Aquestes poden ser de diferents tipus:

    • Per aquelles escoles que n’estiguin interessades, es poden organitzar visites comentades. Aquestes visites s’adapten a l’edat o als interessos de cada grup.  
    • Visita informatives per adults. Adreçades a aquelles persones interessades en conèixer la biblioteca, el fons i el funcionament. Aquestes, s’adapten a l’interès de cada persona o grup i són útils per poder conèixer els recursos que ofereix la biblioteca i com s’utilitzen.

Servei d’informació i prescripció literària

La biblioteca vol donar resposta a totes les qüestions que ens plantegen els nostres usuaris. Si esteu interessats en conèixer informacions relacionades amb el món de la lectura o de cultura en general, t’ajudem. Si no tenim la información que necessiteu, la busquem en d’altres centres. L’atenció a l’usuari és la tasca que mereix més dedicació.


Internet i Ofimàtica

Disposeu de 3 ordinadors per a la consulta d’Internet i per a treballs d'ofimàtica. Només cal sol·licitar hora i pots connectar-te durant 50 minuts per dia i usuari. Aquest servei és gratuït, les impressions sí que es pagaran.

Fotocopiadora


Disponible per a qualsevol persona que la necessiti, no cal ser usuari/a. 

Préstec a domicili 

Què és?

Servei que s'apropa als alguairencs i alguairenques que no poden venir físicament a la biblioteca per qüestions de mobilitat.

Qui pot utilizar-lo?

Persones amb problemes de mobilitat o malalts crònics que no es poden desplaçar fins a la biblioteca (1r pis). Aquest servei vol apropar-se a usuaris que volen disposar i gaudir del seu dret a fer ús de la biblioteca.

Què puc demanar?

Igual que qualsevol usuari, tres llibres de cada secció, tres audiovisuals i tres revistes durant un 30 dies.

Què he de fer per utilitzar-lo?

Contactar amb la biblioteca al 973 756 816 i demanar els títols que t'interessin. Te'ls portem a casa i te’l recollim. Per utilitzar aquest servei, cal estar empadronat a Alguaire i ser usuari de la biblioteca.

 

Motivació a la lectura

Mensualment, per a la incentivació i motivació de la lectura dels usuaris infantils i juvenils, fem l’Hora del Conte i diferents activitats i tallers temàtics.

EL LLEGAT ’JOSEP LLADONOSA PUJOL’

 

Ubicat en un espai propi annex a la biblioteca, s’hi disposa el llegat que va cedir a la població, l’insigne historiador i fill il·lustre d’Alguaire, Josep Lladonosa Pujol (1907-1990). Lladonosa, va fer donació a la nostra vila del seu arxiu i biblioteca personal. Aquest és un importantíssim  patrimoni  cultural  obert  a  la  consulta  de qualsevol persona que en vulgui fer servei des de la seva inauguració, l’any 1990.

A fi de gestionar i promocionar tot el relacionat amb el llegat i, en general, el que faci referència a la potenciació de la cultura del nostre poble, es constituí el Patronat Municipal 'Josep Lladonosa i Pujol', que des de 1990 atorga un premi d'història local dins l'àmbit de les terres de parla catalana. Aquest Patronat, en constant activitat, prepara també, bianualment, del de 1995 unes Jornades sobre sistemes agraris, d’organització social i poder local, amb la participació d'estudiosos catalans, espanyols i europeus.

Desenvolupat per SEMIC Internet