Tornar a l'inici Ajuntament d'Alguaire

Centres culturals

L'Àrea de Promoció Social i Cultural de l'Ajuntament d'Alguaire s'encarrega de projectar, gestionar i desplegar el conjunt d'activitats i projectes en el marc de les regidories de cultura, benestar, joventut, educació, patrimoni, salut, esports i promoció local.


De la mateixa manera, administra els equipaments, els usuaris i el personal laboral que depèn de les anomenades
regidories.


Tot seguit us presentem el conjunt d'espais i d'equipaments culturals dels quals disposa la vila d'Alguaire,
i aquells
que s'encabeixen com a projectes per a desenvolupar en els propers mesos.


Casa Sociocultural de la Vila

Aquest edifici, ubicat a la Plaça Peretó, està composat per:

- Consultori mèdic (planta baixa)

- Llar de Jubilats (planta baixa)

- Biblioteca Municipal Josep Lladonosa i Pujol on hi ha també l’Arxiu i  el llegat de l’historiador Josep Lladonosa i Pujol (1r pis)

- Gimnàs Municipal (1r pis)

- Sala de Reunions del Patronat Josep Lladonosa i Pujol (1r pis)

- Sala d’Exposicions (1r pis)


Biblioteca Josep Lladonosa i Pujol

Ubicada al 1r pis de la Casa Sociocultural, la Biblioteca Josep Lladonosa procura estar al dia en les novetats literàries i l’actualitat. Podreu trobar tota la informació que necessiteu i, a més, qualsevol inquietud o projecte que penseu que pot portar-se a terme i que tingui a veure amb la lectura, serà ben rebuda. Teléfon: 973 756 816 o biblioteca@alguaire.cat (Veure espai de la biblioteca a l’apartat Cultura d’aquesta web).


Casa del Sr. Àngel

Aquest edifici, conegut com l’Antiga casa del Sr. Àngel, es troba ubicat al carrer Merli. Segons el conveni subscrit entre l’Ajuntament d’Alguaire i el Departament de Medi Ambient i Habitatge, s’exposa la promoció d’uns 14 habitatges de lloguer i de protecció oficial, aparcaments i trasters. A la planta baixa, d’uns 270 m2s'hi troba l'Espai Jove El Trull on setmanalment es realitzen activitats d'oci per infants i joves.  Dins aquest espai, també s'hi ubicaran les instal·lacions adients per l’emissora municipal (EMUN FM Radio, Alguaire dial 96.5).

Cambra Agrària

En l’edifici que antigament s’utilitzava com a Cambra Agrària, actualment en fan ús algunes entitats i associacions locals.


Sala d'Actes de l'Ajuntament

Ubicada al 1r pis de l’Ajuntament (Pl. Església, 21), en ella s’hi realitzen els plens, reunions i l’entrega del premi Josep Lladonosa d’Història Local dels Països Catalans.


Esbart Alguairenc Bell-Camp

L’Esbart, tot i ser d’utilització privada, manté un conveni amb l’Ajuntament de manera que es pugui fer servei de les instal.lacions en activitats o actes de caràcter públic com són la Fira de Maig, Festa Major de Setembre, Dia delsReis, Festa de Sant Antoni, celebració de l’11 de setembre i altres de caràcter extraordinari que puguin sorgir.

Desenvolupat per SEMIC Internet   
Desenvolupat per SEMIC Internet