Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alguaire serà capdavanter a Europa en els vols sense pilot.

S'estableix l'aeroport d'Alguaire, com a base de la firma xinesa EHang. Treballa en drons per transport de passatgers i vols comercials sense pilot. Així com desenvolupar les autoritzacions i normatives de l'espai aeri a la UE per autoritzar aquests transports i vols tan innovadors.

Presentació de l'aerotaxi EH216
Presentació de l'aerotaxi EH216

DIJOUS 02 NOVEMBRE 2023

L'empresa xinesa estableix a l'aeroport d'Alguaire una base des d'on operar a Europa. El CEO d'EHangHuazhi Hu, explicava que els seus drons han obtingut l'homologació a la seu central, a Xina. Mentre que Victoria Jing Xiang, la directora d'operacions d'EHang a Europa afirmava que ara cal construir un ambient per aquesta mobilitat perquè ja tenen la tecnologia a punt. Nacho Rexavh, el director comercial de l'empresa a Europa, destacava la seguretat de l'aeronau com un dels èxits d'EHang, ja que el seu programari permet controlar les aeronaus de forma unificada i centralitzada.

El model de dron de l'empresa xinesa és un vehicle elèctric de dues places que assoleix una velocitat màxima de 130 quilòmetres per hora, pot suportar 220 quilos de pes i té una autonomia aproximada d'uns 30 quilòmetres. Els aerotaxis EH216 que es provaran a l'Aeroport d'Alguaire, així com l'empresa i la idoneïtat de la infraestructura, ha aconseguit el vistiplau de l'Agència Espanyola de Seguretat Aèria tal com afirmava Marc Sanglas, secretari de Mobilitat de la Generalitat el dia de la presentació a l'aeroport.

Nota de premsa de l'empresa: https://www.ehang.com/news/1012.html