Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Exposició de quadres Dones Reals - del 7 de març al 30 d'abril

DIMARTS 01 MARÇ 2022

Del 7 de març al 30 d'abril a la Biblioteca d'Alguaire es podrà visitar la col·lecció de quadres "Dones Reals" de l'artista local Gemma Farreny, en els que fa un homenatge a dones del seu entorn.

L’exposició de Gemma Farreny, sota el títol Dones Reals, és un petit homenatge a totes les dones. Ha comptat amb la col·laboració d’una petita representació d’elles, del seu entorn familiar i social, les quals són referents per l’artista. Dones fortes, valentes lluitadores i destacant de cadascuna d’elles diferents trets, professions, emocions que les fan úniques i especials.
La sèrie consta d’obres de tècnica mixta, la pintura acrílica per plasmar la figura i el collage per al fons. L’interval cromàtic és molt minimalista per tal que sigui l’espectador el que interpreti, extregui tota l’essència de cada obra utilitzant el seu sisè sentit. Com a tret característic en cada obra destaca un element amb colors vius i llampants per atreure la mirada de l’espectador en aquell punt inicial i partir d’allí vagi recorrent tota l’obra identificant i escrivint tota la història que s’amaga darrera aquella obra d’art. D’altra banda, el fons de les obres són collages de còmics de diferents generacions, d’avis, pares, de fills, són records que expliquen una història lligada amb la vida contada de cada dona i en un àmbit més general, la història de les dones.
Amb aquesta col·lecció Gemma pretén donar veu a les Dones donant-los l’oportunitat d’explicar els seus relats de vida i reivindicar entre totes un món més igualitari, més feminitzat on el paper de la dona es reconegui igual que els drets i vetllar així per la igualtat de gènere.