Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solars actius

Actuacions que s’efectuaran durant l’any 2021 emmarcades en un Pla de millora d’espais municipals en punts de màxima circulació de vehicles i vianants.

DIMECRES 28 ABRIL 2021

A partir del mes de març, l’Ajuntament d’Alguaire, ha començat les obres d’adequació de diferents solars per convertir-los en aparcaments públics i habilitar més espais de pàrquing en les zones més congestionades de la població. Els treballs consisteixen en els moviments de terres pertinents per poder adequar el terreny, es crearà una superfície de paviment asfàltic i es delimitaran les places dels vehicles mitjançant llistons de fusta. Paral·lelament, el projecte també inclou senyalització dels nous espais i creació de pas de vianants per accedir-hi.     

Dos dels pàrquings es situen a la zona escolar, un al carrer La Bassa i l’altre al carrer Pau Casals. Aquests solars s’habiliten per tal de descongestionar el trànsit en aquesta zona i evitar aglomeracions de cotxes i estacionaments descontrolats, sobretot, a les hores d’entrada i sortida d’escolars.

El tercer pàrquing està situat entre l’Avda. Cruells i l’Avda. Jaume Nadal, el qual donarà major fluïdesa i accessibilitat al nucli del poble, on s’hi concentren la majoria de comerços i on el dèficit d’aparcaments de vehicles provoca moltes dificultats en la circulació degut als estacionaments incorrectes de vehicles i es posa en perill la seguretat dels vianants.

Es tracta d’una acció molt important amb un doble objectiu: per una banda, crear noves places d’aparcament  al poble, i per  l’altra banda, activar solars que estaven en desús i que ara tindran un paper notable en la mobilitat urbana.

Aquestes actuacions, que s’efectuaran durant l’any 2021, es troben emmarcades en un Pla de millora d’espais municipals en punts de màxima circulació de vehicles i vianants, com és la Plaça Sant Faust i els accessos a la zona escolar i esportiva. Aquests projectes tenen com a objectius la regulació del trànsit, creació de pàrquings per a vehicles, la seguretat dels vianants  i la supressió de barreres arquitectòniques, per tal de potenciar la seguretat i la mobilitat segura al municipi.

Galeria d'imatges