Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Activitats

Pla Educatiu d'Entorn Alt Segrià

PEE ALT SEGRIÀ – CURS 2023-2024

Última activitat plantem el Planeta

Just començada la primavera, l'alumnat de 1r d'ESO de l'Institut d'Almenar ha portat a terme l'última activitat del projecte Plantem Pel Planeta. Aquest cop han plantat a Alfarràs, a la zona del parc d'Skate. S'han plantat tots els pins que havien sobreviscut dels que es van sembrar a l'Escola Agrària d'Alfarràs i, a més a més, els que ha aportat l'Ajuntament d'Alfarràs. En total han estat quasi 70 pins que serviran per fer ombra i acondicionar l'espai natural del voltant de la fàbrica de dalt.

Plantem_pel_planeta_Alfarràs (1).jpg  Plantem_pel_planeta_Alfarràs (2).jpg  Plantem_pel_planeta_Alfarràs (3).jpg  

Plantem_pel_planeta_Alfarràs (4).jpg  Plantem_pel_planeta_Alfarràs (5).jpg

Plantem pel Planeta a Almenar

Els alumnes de 2n d'ESO i de Grau Bàsic de Serveis Administratius de l'Institut d'Almenar han estat els encarregats de plantar les Mèlies que havien sembrat amb estaques amb la col·laboració de l'Escola Agrària d'Alfarràs i les Tuies que han permès acabar la tanca que es va començar el curs passat al terreny contigu del pati de l'Escola d'Almenar.

Plantem_pel_planeta_almenar (1).jpg   
Plantem_pel_planeta_almenar (4).jpg

 Plantem_pel_planeta_almenar (2).jpg  Plantem_pel_planeta_almenar (3).jpg  


Plantem pel planeta a Alguaire

L'alumnat de 3r d'ESO de l'Institut d'Almenar ha estat l'encarregat de plantar les alzines que van sembrar el curs passat a l'Escola Agrària d'Alfarràs. L'ajuntament d'Alguaire ja havia preparat el terreny i havia marcat el lloc exacte per cada arbre. A més a més, un grup de voluntaris de l'Associació Amics de la Mata, ens han ensenyat com plantar i regar les alzines i han repartit un bon esmorzar per recuperar forces després de la feina ben feta!

plantem_planeta (1).jpg  plantem_planeta (2).jpg  plantem_planeta (3).jpg  

plantem_planeta (4).jpg

Primera sessió de "Plantem pel Planeta" finalitzada

L'activitat d'avui no ha consistit a plantar sinó a sembrar el que ens van demanar els ajuntaments per plantar el curs vinent. Una activitat que s'ha pogut dur a terme gràcies a la col·laboració de l'Escola Agrària d'Alfarràs que, a més a més d'organitzar la propagació de plantes, ha preparat dues activitats més que han permès a l'alumnat de l'Institut d'Almenar conèixer el laberint de l'Escola i endinsar-se en l'agricultura digital.

plantem_planeta (1).jpg  plantem_planeta (2).jpg  plantem_planeta (3).jpg

plantem_planeta (4).jpg plantem_planeta (5).jpg

Banc de bicicletes

Després de la recollida solidària de bicicletes continuem ampliant el banc de bicis del PEE perquè puguin utilitzar-les tots els centres educatius de la nostra zona sempre que els calgui.

banc_bicicletes.jpeg

Recollida Solidària de Bicicletes i Cascs

El PEE AS amb la col·laboració de l'Escola Pinyana d'Alfarràs, l'Escola Teresa Bergadà d'Alguaire, l'Escola d'Almenar juntament amb els ajuntaments dels tres municipis porten a terme la "Recollida Solidària de Bicicletes i Cascs" el dimarts 6 de febrer.

recollida_solidària_cascs.jpg

Tallers de suport i acompanyament educatiu PEE Alt Segrià

Iniciem els Tallers de Suport i Acompanyament Educatiu a l'Alt Segrià. Des d'avui i fins al mes de juny donem suport a alumnes de primària i secundària per a que assoleixin els aprenentatges de l'etapa que estan cursant. Activitat finançada per Fons Europeus

Tallers_suport_acompanyament.jpg


El Pla Educatiu d'Entorn de l'Alt Segrià us envia tota la màgia, la il·lusió i l'alegria per desitjar-vos que gaudiu les festes amb el mateix esperit de quan érem infants!

BONES FESTES PEE.jpg

La tercera edició de la revista "Fem Pinya" ja està llesta per a que la pugueu fullejar i descobrir els articles de la nostra gent. Només cal que cliqueu sobre els següent enllaç per poder accedir-hi:

https://read.bookcreator.com/VXzEl0sB4rgqmE4aZCRF4coRZow1/NwucFG2ASCevutgV3TZDQw

Esperem que us agradi!

revista_fem_pinya.jpg

Comissió representativa institucional

"Primera i última diapositiva de la Comissió Representativa Institucional celebrada dilluns 25 de setembre. Entre mig de les dues molta feina, informació, memòries per aprovar, activitats, novetats, pla anual i el més important: ganes, il·lusió i la voluntat de continuar avançant! Gràcies a tots els assistents!"

Curs 23-24 (2).png  

Curs 23-24 (3).png

Curs 2023-2024

El Pla Educatiu d'Entorn de l'Alt Segrià us desitja una feliç tornada i un curs ple d'aprenentatges, de vivències i d'amistats que durin per sempre. Benvingut curs 2023-24!

Curs 23-24.jpg  

Activitats Estiu 2023

Les activitats d'estiu del Pla Educatiu d'Entorn de l'Alt Segrià arriben a la seva fi. Han estat unes setmanes plenes de futbol sala, taller de cuina, casals i cursets de natació per a infants i joves de l'Alt Segrià. Activitats, la majoria finançades per Fons Next Generation, que han permés que l'estiu de molts nens/es sigui més refrescant!

Casals d’estiu

Donem per finalitzades les setmanes de casals subvencionats per Fons Next Generation a l'Alt Segrià. Han estat sis setmanes en les que infants d'Alfarràs, d'Alguaire i d'Almenar han gaudit dels aprenentatges d'estiu d'una manera divertida i refrescant gràcies a la dedicació del Consell Esportiu del Segrià, de l'acadèmia l'Escola i la Kid's&English d'Almenar i Petits Genis d'Alguaire.

casals_estiu (2).jpg  casals_estiu (3).jpg 

casals_estiu (4).jpg  casals_estiu (5).jpg  

casals_estiu (6).jpg   casals_estiu (1).jpg

Natació estiu 2023

Un cop més, els infants d'Alfarràs, d'Alguaire i d'Almenar han tingut l'oportunitat d'aprendre a nedar. Han estat dues setmanes subvencionades per Fons Next Generation que han permès que cap nen/a es quedés sense conèixer la importància de saber nedar i d'aprendre tot el necessari per gaudir de la piscina amb total seguretat.

Gràcies a la dedicació del Club Natació Almenar i a les piscines municipals de cada poble per la seva predisposició.


natacio_estiu_2023 (1).jpg  natacio_estiu_2023 (2).jpg 

natacio_estiu_2023 (3).jpg

Taller de cuina per a joves

El taller de cuina per a joves s'ha portat a terme la primera setmana de juliol a l'acadèmia l'Escola d'Almenar. Ha estat un taller obert a l'alumnat de secundària d'Alfarràs, d'Alguaire i d'Almenar i subvencionat per Fons Europeus. A més a més d'aprendre a elaborar diferents plats seguint cada pas ha estat una activitat totalment inclusiva i cohesionadora.

Taller_cuina_joves (1).jpg 
Taller_cuina_joves (3).jpg

Taller_cuina_joves (2).jpg  Taller_cuina_joves (4).jpg  Taller_cuina_joves (5).jpg


Activitats estiu 2023

Comencem el mes de juliol i amb ell les activitats d'estiu. Casals per als més petits, taller de cuina per als joves, campus de futbol sala i cursets de natació. A l'estiu continuem aprenent però d'una manera més refrescant!

activitats_estiu_23_casals.jpg  activitats_estiu_23_taller_cuina.jpg

activitats_estiu_23_campus_futbol.jpg  activitats_estiu_23_cursets_natació.jpg


2a edició revista PEE AS

La segona edició de la revista del PEE AS ja està llesta per a que tothom en pugui gaudir. Poseu-vos còmodes, cliqueu l'enllaç i endinseu-vos en tot allò que es fa a l'Alt Segrià.

https://read.bookcreator.com/VXzEl0sB4rgqmE4aZCRF4coRZow1/J5DaMhJOTnC8MwVgtOM84A 

Si teniu temps aprofiteu i li feu un cop d'ull.

Gràcies!

revista PEE AS.jpg


Calendari Activitats Estiu 2023

Per saber tot el què pots fer aquest estiu a l'Alt Segrià només cal que cliquis sobre l'adreça i estiguis atent! No et quedis a casa i inscriu-t'hi!

https://www.instagram.com/reel/CtYX1qwtmwQ/?igshid=NjFhOGMzYTE3ZQ== 

Activitats_estiu_2023.jpgTrobades amb molt valor

Els alumnes de 6è de les tres escoles: escola Pinyana, escola Teresa Bergadà i escola d'Almenar, han compartit tot un matí que els ha permès conèixer quin serà el seu nou centre educatiu i els seus companys a partir de setembre. Fantàstica organització de l'alumnat de l'Institut d'Almenar que ha estat qui ha dirigit totes les activitats. Han repartit un bon esmorzar, han ensenyat l'institut als futurs alumnes i, per acabar la jornada, han posat en pràctica tot un seguit de jocs tradicionals que ja havien preparat i que han permès trencar el gel als més petits.

Trobades_valor (2).jpg Trobades_valor (3).jpg  

Trobades_valor (3).jpg  Trobades_valor (4).jpg  

Trobades_valor (5).jpg  Trobades_valor (6).jpg


3a Jornada Plantem el Planeta

Tercera i última jornada de l'activitat "Plantem pel Planeta". Avui els alumnes de 1r ESO de l'Institut d'Almenar han plantat alzines a Alfarràs i han visitat l'Escola Agrària on han pogut gaudir de tres tallers que havien preparat: un de sembra de llavors i esqueixos que serviran per plantar el curs vinent, un altre de sostenibilitat i un tercer de varietats autòctones. Ha estat un matí molt productiu i ple d'aprenentatges.

3a_plantada (1).jpg  3a_plantada (2).jpg

3a_plantada (3).jpg  3a_plantada (4).jpg


Vull entendre't

Xerrada "Vull entendre't” impartida per Raquel Pérez, docent i experta en coaching educatiu. L'adolescència és l'etapa evolutiva que costa més d'entendre per tots els canvis que comporta tant a nivell físic com emocional. La Raquel va ajudar-nos a entendre aquest procés i va ensenyar i explicar pautes perquè tant les famílies com els docents puguin continuar avançant al costat dels nostres joves ajudant-los en tot el que necessitin.

vull_entendret (1).jpg  vull_entendret (2).jpg  

vull_entendret (3).jpg

 

Plantem pel planeta

Els alumnes de l'Institut d'Almenar han continuat amb l'activitat "Plantem pel planeta". Aquest cop ha estat l'alumnat de l'aula d'acollida que han acabat de plantar els arbres que teníem per al terreny de darrera el pati de l'Escola d'Almenar.

Ha estat una activitat compartida amb els alumnes més petits de l'escola que han vingut a observar com es planta un arbre per profunditzar amb el que estan treballant a classe.

plantem_pel_planeta (1).jpg  plantem_pel_planeta (2).jpg


Xerrada “Vull entendre’t”

Pensant amb les famílies i amb l'etapa madurativa més complicada dels nostres joves el Pla Educatiu, l'institut d'Almenar i la seva AMPA han preparat una xerrada informativa a càrrec de la Raquel Pérez, educadora i experta en coaching educatiu del centre Psico de Lleida, per ajudar-nos a connectar amb els adolescents i per facilitar l'acompanyament en aquesta etapa.


Vull entendret.jpg


Plantem el planeta (I)

La primera activitat de "Plantem pel planeta" del curs 22-23 s'ha iniciat amb els alumnes de 2n ESO de l'Institut d'Almenar. 

Recordem que el projecte va començar el curs passat amb la intenció que tots els alumnes de secundària, quan hagin acabat 4rt ESO, hagin plantat un arbre a cada municipi de la nostra zona.  L'any passat van començar els de 1r ESO plantant a Alfarràs. Aquest curs plantaran els de 1r ESO a Alfarràs i els de 2n ESO a Almenar i el curs vinent s'afegirà Alguaire on hi plantaran els alumnes de 3r. A més a més, aquest curs comptem amb la col·laboració de l'Escola Agrària d'Alfarràs que ens ajudaran a sembrar pel pròxim curs.

Avui s'han plantat quasi 400 "thuya orientalis" per fer ombra al pati de l'escola d'Almenar i per tancar el recinte de la casa dels caçadors.

Plantem_el_planeta (1).jpg  Plantem_el_planeta (2).jpg  Plantem_el_planeta (3).jpg

Plantem_el_planeta (3).jpg  Plantem_el_planeta (5).jpg  Plantem_el_planeta (6).jpg


Plantem pel planeta

S'apropa la primavera i la natura es mou!

Comencen les activitats de "Plantem pel planeta" de l'Institut d'Almenar. 

Aquest curs una part dels alumnes de 1r ESO continuaran plantant a Alfarràs i els de 2n ESO ho faran a Almenar. A més, l'altra part dels alumnes de 1r ESO sembraran pel curs vinent gràcies a la col·laboració de l'Escola Agrària d'Alfarràs.

Plantem_pel_planeta.jpg


Dones de ciència

Comencem el mes de març, el mes de la dona, amb l'exposició itinerant de l'ICD "Dones de ciència" que passarà pels quatre centres educatius de la nostra zona. 

Amb aquesta exposició es vol retre homenatge a les dones que van lluitar per obrir-se camí en el món científic. Un àmbit totalment hostil que ha millorat en el temps però on encara s'hi troba a faltar el reconeixement merescut.

Dones_de_ciència_1.jpg  Dones_de_ciència_2.jpg


Mou el català

El dimarts 14 de març, de les 19:00 h a les 21:00 h, tindrà lloc el taller "Mou el català", a càrrec de Jordi Pujol Nadal, llicenciat en Filologia catalana i dinamitzador lingüístic en l'àmbit universitari.

L'objectiu d'aquesta trobada és poder reflexionar, conjuntament, envers els usos lingüístics en l'àmbit  de l'educació no formal i l'ús de la llengua catalana emprada com a element de cohesió social.

L'activitat serà reconeguda a través d'un document que acreditarà l'assistència.

Es facilitarà l'enllaç a les persones que hagin realitzat la inscripció al formulari que trobaran accedint al codi QR que hi ha al cartell.

El taller està obert a tots els monitors/es de la zona i a tothom que hi pugui estar interessat.

Mou el català.jpg


Tallers de Suport i Acompanyament Educatiu

 Aquesta setmana engeguem els Tallers de Suport i Acompanyament Educatiu (TSAE) que duraran fins a principis de juny.

Els TSAE són una acció educativa realitzada en horari extraescolar per ajudar a l'alumnat a adquirir hàbits i tècniques d'organització i d'estudi, afavorir una actitud positiva vers l'aprenentatge, col·laborar en l'assoliment de les competències bàsiques i promoure l'ús de la llengua catalana com a instrument per a la comunicació, l'aprenentatge i la cohesió social

TSAE 22-23.jpg

LA REVISTA DEL PLA EDUCATIU DE L'ALT SEGRIÀ: FEM PINYA!

 

Al PEE AS engeguem nou projecte. Presentem la revista del Pla Educatiu d'Entorn de l'Alt Segrià: FEM PINYA!

És la revista on hi ha cabuda per a tothom i pretén compartir iniciatives enriquidores i visibilitzar el potencial dels joves i la gent del nostre territori. 

Podeu accedir a la revista clicant damunt l'enllaç: 

https://read.bookcreator.com/VXzEl0sB4rgqmE4aZCRF4coRZow1/fN-cZy2FTui9Ch3ffeTl3g

 Portada_revista_ PEE.jpg

El Pla Educatiu d'Entorn de l'Alt Segrià us desitja un Bon Nadal i un feliç any 2023 ple d'il·lusions i desitjos que s'acabin fent realitat per tothom."

BONES FESTES! 

Felicitació_Nadal_PEE.jpgEspavila't a casa teva

Durant el matí de dilluns 28 de novembre s'ha portat a terme el taller amb l'associació LIKA pels alumnes de 3r de la ESO de l'institut d'Almenar.

El taller portava per títol "Espavila't a casa teva" i ha volgut trencar mites sobre la responsabilitat en les feines domèstiques, en la cura de familiars, en les tasques que sempre han fet les dones o en les que sempre han fet els homes.

S'ha volgut conscienciar als participants que s'ha de trencar amb les idees del passat per que la societat ha canviat. 

L'objectiu final era ajudar als/les joves a veure que no hi ha feines de dones o feines d'homes sinó que l'important és que tothom col·labori i ajudi en totes les tasques i així poder aconseguir que tant les dones com els homes tinguin les mateixes oportunitats laborals i a l'hora, tothom pugui gaudir equitativament del seu temps lliure.

1.IMG20221128115745-01.jpeg 

3.IMG20221128120109-01.jpeg  

5.IMG20221128114921-01.jpeg


Booktubers

El PEE de l'Alt Segrià i les tres biblioteques volem animar a tots els alumnes de l'Institut d'Almenar a que es converteixin en Booktubers i entrin al sorteig d'un lot de llibres i d'un abonament per les piscines del seu municipi. 

Esperem veure moltes recomanacions des d'ara a fi de curs!

booktuber.jpg

Revista PEE AS

Després de rebre 31 propostes de noms per la futura revista del PEE AS i dins la comissió tècnica s'ha escollit "Fem Pinya" com el nom més representatiu.

Mil gràcies per totes les aportacions que van ser fantàstiques!

LA REVISTA DEL PEE JA TÉ NOM!!!.jpgDes del Pla Educatiu d’Entorn de l’Alt Segrià volem convidar i animar a tots els nens, nenes i joves de la zona a que ens ajudin a posar nom a la futura revista del PEE AS on hi ha cabuda per tothom; des de les tres llars d’infants, passant per les tres escoles, per l’institut, per les AMPEs i les AFAs i arribant a l’Escola Agrària d’Alfarràs.

Ens ajudeu a posar-li nom?

Es valorarà que sigui un nom que representi els tres pobles (Alfarràs, Alguaire i Almenar) o que impliqui la idea de grup o de zona; que inclogui tota la nostra comunitat educativa. 

Ens el podeu fer arribar al correu del pla educatiu: peealtsegria@gmail.com fins el 31 d’octubre del 2022.

L’equip del pla educatiu d’entorn de l’Alt Segrià, dins la comissió tècnica, escollirà el més representatiu.

Nom revista.jpg


El dia 6 d'octubre del 2022 es va celebrar la Comissió Representativa Institucional on es va fer un breu recordatori del què és un pla educatiu d'entorn i on es va aprovar la memòria del curs 2021-22 i el pla anual pel curs 2022-23.


CURS 2021-2022

RECULL ACTIVITATS 2021-2022

Presentem el recull d'activitats que s'han fet a l'estiu del Pla Educatiu d'Entorn de l'Alt Segrià per aconseguir que el temps de vacances sigui diferent, divertit i refrescant sense deixar de banda els objectius marcats per aconseguir l'èxit educatiu de tots els participants.

Gràcies a l'ajuntament d'Alfarràs, a l'ajuntament d'Alguaire, a la Paeria d'Almenar, a Emun fm, a Llukuter, a Jordi Poch, a l'AEIJA, a l'Acadèmia d'Alfarràs, a l'Acadèmia l'Escola d'Almenar, a Petits Genis, al Club Natació Almenar, a l'Interpret, a les piscines municipals d'Alfarràs, d'Alguaire i d'Almenar, a l'escola Pinyana, a l'escola Teresa Bergadà, a l'escola d'Almenar i a l'Institut d'Almenar per la col·laboració, el bon fer i la professionalitat. Entre tots ha estat molt fàcil!!!

https://www.instagram.com/p/ChjVeOwpdao/CASALET D’ESTIU

Les dues primeres setmanes d'Agost, els nenes i nenes d'Alguaire, han pogut gaudir d'uns matins diferents i molt divertits amb els casalets organitzats per l'espai Petits Genis. Activitats variades per continuar complint amb els objectius marcats per l'estiu!

casalet_estiu (1).jpg  casalet_estiu (2).jpg  casalet_estiu (3).jpg  casalet_estiu (4).jpg

AEIJA

Des de l'última setmana de juny fins a meitat d'Agost els nens/es i joves d'Alfarràs han pogut compartir unes setmanes on han treballat la tolerància i el respecte als altres, han reforçat la confiança en ells mateixos i l'esforç de superació i han reduït conductes de risc com el sedentarisme. Tot dins d'un joc col·lectiu i de cooperació dirigit per l'Associació Esportiva Infantil i Juvenil Alfarràs (AEIJA).


AEIJA (1).jpg  AEIJA (2).jpg  AEIJA (3).jpg  AEIJA (4).jpgAPRENDRE A NEDAR

Durant dues setmanes de juliol es va portar a terme l'activitat inclusiva i molt necessària per aprendre a nedar. Els cursets de natació, de la mà del Club Natació Almenar, que van permetre a nens/es i joves dels tres pobles que no sabien nedar o en sabien molt poc a adquirir la destresa necessària per perdre la por a l'aigua i saber-se defensar en qualsevol piscina o lloc on l'aigua els cobrís.

aprendre_nedar (1).jpg  aprendre_nedar (2).jpg  aprendre_nedar (3).jpg  aprendre_nedar (4).jpg  aprendre_nedar (5).jpg  aprendre_nedar (6).jpg


RADIOPISCINES

Durant el mes de juliol s'ha portat a terme el taller de "Ràdio Piscines". Una activitat refrescant que va començar la setmana de l'11 de juliol a les piscines municipals d'Alguaire. Va continuar la setmana següent a les piscines municipals d'Almenar i va acabar la setmana del 25 de juliol a les piscines municipals d'Alfarràs. 

Van ser dues hores cada tarda, de dilluns a divendres, on tots els participants van posar-se a la pell d'un/a periodista i van aprendre a planificar, controlar la part tècnica, preparar entrevistes, informació i tot el necessari per portar a terme un programa de ràdio. Tot de la mà del locutor, Jordi Poch, que va ser qui els va ensenyar i guiar en tot moment.

radiopiscines (1).jpg  radiopiscines (2).jpg  radiopiscines (3).jpg  radiopiscines (4).jpg  

radiopiscines (5).jpg  radiopiscines (6).jpg


L’ESTIU AMB MÚSICA ÉS MILLOR

Tots els matins de la última setmana de juliol els joves d'Alguaire van poder participar al taller de "l'Estiu amb música és millor" que va anar a càrrec de l'escola de música l'Interpret. Van aprendre les nocions bàsiques per poder interpretar i seguir una cançó, van treballar la percussió amb els instruments corresponents i van fer música amb el seu propi cos.

estiu_musica (1).jpg  estiu_musica (2).jpg  estiu_musica (3).jpg


PUGEM, PEDALEM I AVANCEM

El divendres 15 de juliol ha estat l'últim dia de l'activitat "Pugem, pedalem i avancem" en la que tots els nens i nenes que hi han participat han aconseguit l'objectiu marcat: perdre la por a la bicicleta i agafar la confiança que els hi faltava. 

Recordem que aquesta activitat s'ha pogut portar a terme gràcies a la col·laboració de les parròquies d'Alfarràs, d'Alguaire i d'Almenar i de diferents botigues de Lleida i, sobretot, gràcies a la generositat de les persones que han donat les bicis i els cascs que no feien anar. 

Per tant, només podem dir gràcies als monitors i a tothom que ha fet possible engegar i acabar l'activitat amb èxit!!!

Pedalem (1).jpg Pedalem (2).jpg Pedalem (3).jpg Pedalem (4).jpgTALLER DE CREACIÓ ARTÍSTICA

La primera de les activitats programades pel Pla Educatiu d'Entorn per aquest estiu ha estat el taller de creació artística pensat per què els alumnes d'ESO poguessin decorar dos murs del pati de l'Institut. De la mà de l'educador social i també pintor de graffittis, Llukuter, van dissenyar les dues pintures. Una està relacionada amb el respecte a la natura i l'altra ens ve a explicar com veiem els joves d'avui en dia. 

Dues pintures fantàstiques que han donat color al pati de l'Institut d'Almenar!!! Gràcies al Lluc per ser tan bon guia i, sobretot, gràcies a tots els participants que van fer possible el magnífic resultat!!!"

Creació_artística (1).jpg  Creació_artística (2).jpg  Creació_artística (3).jpg   

Creació_artística (4).jpg

 

ACTIVITATS D'ESTIU

Des del Pla Educatiu volem presentar-vos tota l'oferta d'activitats refrescants per l'estiu 2022 amb la col·laboració dels tres ajuntaments de la zona i de diferents entitats dels municipis. 

L'estiu del pla educatiu d'entorn de l'Alt Segrià tindrà casalets a Alfarràs, a Alguaire i a Almenar per nens/es de primària, una setmana a cada municipi de taller de ràdio a les piscines municipals per nens/es de cicle superior, campus de futbol sala per nens i joves d'Alfarràs, taller per aprendre a anar amb bici per infants d'Almenar, taller de música per infants i joves d'Alguaire, un taller de creació artística per decorar dos murs de l'institut d'Almenar i dues setmanes a cada municipi de cursets de natació per aprendre a nedar.

Activitats_estiu(1).jpg  Activitats_estiu(2).jpg  Activitats_estiu(3).jpg  Activitats_estiu(4).jpg  Activitats_estiu(5).jpg  

Activitats_estiu(6).jpg  Activitats_estiu(7).jpg

RECOLLIDA SOLIDÀRIA DE BICICLETES

Al mes de maig es va portar a terme la recollida solidària de bicicletes per poder engegar el taller "Pugem, pedalem i avancem". Gràcies a la col·laboració de les parròquies dels tres municipis i a diferents botigues de Lleida i, sobretot, a la solidaritat de les persones es van poder recollir 18 bicicletes i 15 cascs, que permetran poder començar l'activitat "Pugem, pedalem i avancem" amb l'objectiu d'ensenyar a anar amb bici a diferents infants. Les bicicletes es quedaran pel pla educatiu d'entorn i es podran utilitzar a qualsevol dels tres municipis sempre que faci falta.

recollida_bicicletes.jpeg

TALLER DE RÀDIO

Tots els dissabtes des del mes de març fins a mig maig, es va realitzar un taller de ràdio que ha permès als joves d'Alfarràs, d'Alguaire i d'Almenar aprendre a preparar i portar a terme un programa de ràdio. Gràcies a la col·laboració de ràdio emun i al seu locutor, Jordi Poch, els dissabtes al matí van ser molt més divertits!

Taller_ràdio (1).jpg  Taller_ràdio (2).jpg


TARDA DE JOCS TRADICIONALS

Els alumnes de 3r ESO de l'Institut d'Almenar, dins del marc de servei comunitari, han organitzat una tarda de jocs tradicionals a les tres escoles de la zona del Pla Educatiu d'Entorn. Tot i la calor, els infants s'ho han passat d'allò més bé gràcies a la fantàstica organització dels alumnes, els mestres i la col·laboració de les escoles.TROBADA 6ès

Divendres, 10 de juny, els alumnes de 3r ESO dins del marc de Servei Comunitari i amb el suport del Pla Educatiu d'Entorn, van organitzar la trobada dels tres 6ès de la zona amb la finalitat de visitar el que serà el seu nou centre educatiu i poder començar a crear vincles entre ells.

Els alumnes de l'escola Pinyana van arribar a l'Institut amb bicicleta, els alumnes de l'escola d'Almenar hi van anar caminant i els alumnes de l'escola Teresa Bergadà van pujar amb transport públic finançat pel Pla Educatiu d'Entorn de l'Alt Segrià.

Va ser un matí diferent i força divertit on tots els alumnes de 6è van poder agafar forces amb un bon esmorzar, van poder visitar l'Institut i, per acabar, van passar una bona estona jugant amb els jocs tradicionals que els havien preparat els seus futurs companys de 3r de la ESO. 

Resumint: va ser un matí genial!!!

IMG-20220611-WA0021.jpg IMG-20220611-WA0026.jpg IMG-20220611-WA0030.jpg 

IMG-20220611-WA0032.jpg IMG-20220611-WA0034.jpgSERVEI COMUNITARI PEE

Dins del marc del Servei Comunitari, els alumnes de 3r d'ESO de l'Institut d'Almenar i amb el suport del Pla Educatiu d'Entorn, han elaborat un conjunt de cartells amb la finalitat de conscienciar a tots els habitants dels tres municipis de la zona de la importància de cuidar i respectar el nostre entorn més proper. Cuidem i mantenim nets Alfarràs, Alguaire i Almenar perquè són casa nostra.

PEE (1).jpg      PEE (2).jpg 

PEE (3).jpg


TALLER HIGIENE MENSTRUAL
Dimecres a la tarda vam aprendre molt d'una gran quantitat de productes relacionats amb la higiene menstrual més pràctics, còmodes i econòmics alternatius als productes de tota la vida. Va ser un taller molt dinàmic, a càrrec del Marc de la botiga Dàlia de Lleida. També s'hi van presentar llibres per poder parlar amb els nostres fills/es de temes, que de vegades, no sabem com abordar-los. I, per acabar, hi va haver un petit espai dedicat a productes per parelles. Va ser un taller totalment recomanable per normalitzar temes que encara semblen un tabú.
Taller_higiene_1.jpeg 

Taller_higiene_2.jpeg

Taller_higiene_3.jpeg

EXPOSICIÓ DONES RURALS

Gràcies a l'ICD (Institut Català de les Dones) durant tot el mes de maig podrem gaudir de l'exposició "Dones rurals. Dones de Lleida" a la zona del Pla Educatiu d'Entorn de l'Alt Segrià.

L'exposició la trobarem a l'Escola Teresa Bergadà d'Alguaire la primera setmana de maig. Desprès, estarà a l'Escola Pinyana d'Alfarràs. La tercera setmana la trobarem a l'Escola d'Almenar i, per acabar, estarà a l'Institut d'Almenar.

És una exposició molt interessant que recull 68 biografies de dones del món rural amb l'objectiu de fer-les visibles i convertir-les en referents d'altres dones.

IMG_20220502_140047.jpg


VISITA RESTES ARQUEOLÒGIQUES MONESTIR SANJOANISTA

Els alumnes de 4rt ESO de l'Institut d'Almenar han visitat la troballa arqueològica més important que s'ha produït al municipi d'Alguaire en els darrers anys. Es tracta de les restes del monestir sanjoanista que va tenir força importància en l'època medieval. 

Ha estat una activitat força interessant a càrrec d'arqueòlegs de la Universitat de Barcelona per que els alumnes coneguin com era la vida al monestir en aquella època i com és la feina actual dels historiadors i arqueòlegs per poder conèixer tot el relacionat amb la troballa.


captura 1.JPG captura 2.JPG captura 3.JPG 

captura 4.JPG captura 5.JPGXERRADA COM AFRONTAR L’ADOLESCÈNCIA

La quarta xerrada online organitzada pel PEE AS, va voler tractar el tema de "com afrontar l'adolescència". Una xerrada molt interessant a càrrec de la Sara Monterrubio, psicòloga del centre Psico Lleida que ens va explicar tot el que hauríem de saber per poder entendre els nostres adolescents. 

Va quedar clar, per la gran participació e interès, que l'adolescència és un tema que desperta molt dubtes i preguntes, sobretot entre les famílies.


Com_afrontar_adolescència.jpg


CRIANÇA EN POSITIU 30-03-2022

Què és la criança en positiu, què engloba l'educació des del respecte, com podem actuar sense "castigar" o sense cridar o sense haver d'arribar als xantatges, quina és la manera d'educar correcta? com ho podem fer els pares per no perdre els nervis en un moment de rebequeria... Totes aquestes preguntes i algunes més ens van quedar resoltes amb la xerrada organitzada des del PEE AS sobre "criança en positiu", amb l'Anna Ribó, psicòloga del centre Psico de Lleida.

Criança en positiu.jpg


PLANTEM PEL PLANETA

El divendres, 25 de març es va engegar el projecte de l'Institut d'Almenar "Plantem pel Planeta" on el PEE AS hi ha volgut col·laborar.

La idea és que cada alumne, des de que comença 1er ESO fins que arriba a 4rt ESO hagi plantat un arbre a cada municipi de la zona d'on són els alumnes de l'institut.

Aquest any, com és lògic, s'ha començat pels alumnes de 1er i ha tocat plantar al municipi d'Alfarràs, de manera aleatòria, des d'on la regidoria d'educació hi ha col·laborat i l'associació "La Força del Poble" ha deixat tot el material per poder fer la plantació.

Des de l'ajuntament d'Alfarràs es va decidir repoblar la zona de la "serra de les bruixes" amb pi roig. 

Finalment, han estat 100 pins els que s'han sumat a la vegetació del municipi.

És un projecte fantàstic per tot el que comporta. No és una simple activitat de plantar pins sinó que "Plantem pel Planeta" és una iniciativa per apropar els joves a la natura, al coneixement del medi, a incentivar-los al respecte cap al nostre entorn i a col·laborar per que el canvi climàtic no tiri endavant."

plantem_pel_planeta (1).jpg plantem_pel_planeta (2).jpg plantem_pel_planeta (3).jpg 

plantem_pel_planeta (4).jpg plantem_pel_planeta (5).jpg plantem_pel_planeta (6).jpg 

plantem_pel_planeta (7).jpg


XERRADA TELEMÀTICA SOBRE ALIMENTACIÓ I EMOCIONS

Dilluns 21 de març i a les 19:00 hores el PEE AS va organitzar la xerrada telemàtica sobre "alimentació i emocions" dirigida a famílies i docents de 1er, 2on i 3er de les tres escoles de la zona. 

La xerrada va ser a càrrec de la Marta Camí, nutricionista clínica del centre Psico de Lleida, especialitzada en trastorns de la conducta alimentària i l'obesitat.

Ens va explicar com tenir una alimentació saludable, sabent flexibilitzar. Com ens influeix la cultura i el nostre entorn en la manera com triem el menjar. Com incentivar a menjar aliments saludables sense premiar ni castigar. Saber trobar un equilibri entre la freqüència i la quantitat d'alguns "menjars no tan saludables" i ens va fer una breu introducció en alguns trastorns alimentaris.

xerrada_alimentacio_emocions.JPG


TALLER DE RÀDIO PER A JOVES
El PEE AS (Pla Educatiu d'Entorn de l'Alt Segrià) torna a engegar el projecte conjunt amb ràdio EMUN tots els dissabtes, des del 5 de Març fins al 7 de Maig, de 10:00 a 13:00 hores. Es dóna la oportunitat a joves de la zona que vulguin aprendre tot el relacionat amb el fet de dinamitzar un programa de ràdio, a més a més, de posar en pràctica conceptes apresos en l'àmbit escolar. Els objectius principals són promoure l'educació intercultural i l'ús social de la llengua catalana i incentivar la participació dels joves es espais de lleure educatiu.

Taller de radio.jpg

XERRADA SOBRE COM GESTIONAR ELS EFECTES DE LA PANDÈMIA EN L'INFÀNCIA

Des del PEE AS (Pla Educatiu d'Entorn de l'Alt Segrià) s'organitza una xerrada informativa per famílies i docents de les tres Llars d'Infants de la zona. La xerrada serà a càrrec de la psicòloga Cristina Vidal i ens explicarà com la pandèmia ha pogut afectar als infants i de quina manera podem ajudar-los.

Efectes de la pandèmia en els infants.JPG

XERRADA SOBRE COEDUCACIÓ

Divendres, dia 4 de Febrer de 2022, a l'Institut d'Almenar i amb col.laboració del PEE AS, es van portar a terme unes xerrades des de l'associació LIKA sobre coeducació: estereotips i rols de gènere, que els tenim tan assumits des de petits. La xerrada es va fer per alumnes de 3er i 4rt ESO i va tenir molt bona acollida

1.jpg   2.jpg  3.jpg