Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Serveis de la Biblioteca

Tothom pot accedir a la biblioteca sense necessitat de carnet, excepte els menors de 7 anys, que han de venir acompanyats d'un adult responsable.  Però per accedir a determinats documents o els ordinadors, se us demanarà idetificar-vos amb el carnet o dni. 

Obtenir el carnet de la biblioteca

  • És gratuït i dóna accés a totes les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, això és, biblioteques de Girona, Tarragona i Lleida.
  • Per obtenir-lo cal emplenar l'imprès de sol·licitud de carnet que es pot trobar a la biblioteca.
  • Cal identificar-se amb el DNI/NIE o passaport o altre document oficial (original, no fotocòpia).

Atenció al lector, servei d’informació i prescripció literària

El personal de la biblioteca us atendrà les vostres consultes i us facilitarà el material pertinent o us dirigirà cap al centre on pugueu obtenir més informació. Si esteu interessats a conèixer informacions relacionades amb el món de la lectura o de cultura en general, us ajudem, també us recomanem llibres, segons els vostres interessos.

Servei de préstec

Amb el carnet de préstec podeu emportar-vos 30 materials durant 30 dies prorrogables (30 x 30). Per renovar els documents, ho pots fer personalment, per telèfon al 973 756 816, a través del compte propi a "Argus" o per correu electrònic a biblioteca@alguaire.cat

Per consultar la disponibilitat dels documents que hi ha a la biblioteca, es pot accedir al catàleg ARGUS, des dels ordinadors d'ús públic habilitats especialment per a aquest fi.

Així mateix, des del catàleg ARGUS es pot ampliar la cerca a totes les biblioteques de les províncies de Lleida, Tarragona i Girona i accedir a l'espai personal per a fer renovacions de préstecs, activar l'historial de lectura i fer llistats de cerques.

Catàleg ARGUS: http://elmeuargus.biblioteques.gencat.cat/

Biblioteca Digital

Amb el carnet de la biblioteca teniu accés a tota la biblioteca digital de Catalunya, podeu accedir aquests continguts a través de diferents dispositius: ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents. L’aplicació està disponible per a iOS i Android, i a través de l’adreça web: http://catalunya.ebiblio.es/

Pots consultar la guia d’ús en aquest enllaç.

Col·lecció local

La biblioteca Josep Lladonosa Pujol aplega una col·lecció local de llibres que inclou donacions i publicacions d'autors i autores alguairencs. Tot aquest material es considera irreemplaçable i únic, per tant, és exclòs de préstec; no obstant això, sempre podeu venir a la Biblioteca a consultar-lo.

Préstec interbibliotecari

La biblioteca us pot aconseguir,  de manera gratuïta, llibres que no té disponibles. Però que sí que es troben en altres biblioteques de Catalunya. El sistema de missatgeria sol passar un cop per setmana entre dimecres i dijous. 

Formació d'usuaris

Havent concertat cita prèvia, podreu conèixer la biblioteca pam a pam amb les visites per a grups escolars i també per a adults. Aquestes poden ser de diferents tipus:

    • Per aquelles escoles que n’estiguin interessades, es poden organitzar visites comentades que s’adapten a l’edat o als interessos de cada grup.  
    • Visites informatives per adults. Adreçades a aquelles persones interessades a conèixer la biblioteca, el fons i el funcionament. 

Internet i Ofimàtica

Disposeu de 6 ordinadors per a la consulta d’Internet i per a treballs d'ofimàtica. Només cal sol·licitar hora i presentar el vostre carnet de la Biblioteca.

També disposem de Wifi.

Fotocopiadora

Disponible per a qualsevol persona que la necessiti, no cal ser usuari/a. 

Motivació a la lectura

Mensualment, per a la incentivació i motivació de la lectura dels usuaris infantils i juvenils, fem sessions de l’Hora del Conte, diferents activitats i tallers temàtics.

Accés per a persones amb mobilitat reduïda

Accés amb ascensor fins al primer pis on es troba la biblioteca. WC adaptat.

adaptat.png

Famílies amb bebès

Canviador per a bebès perquè pares i mares puguin fer-lo servir en cas de necessitar-ho.
Es permet l'alletament a la biblioteca.