Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Serveis de la Biblioteca

Obtenir el carnet de la biblioteca

  • El carnet de la biblioteca és gratuït i dóna accés a totes les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, això és, biblioteques de Girona, Tarragona i Lleida.
  • Per obtenir-lo cal emplenar l'imprès de sol·licitud de carnet que es pot trobar a la biblioteca, al dia següent el tindreu a la vostra disposició.
  • Cal identificar-se amb el DNI/NIE o passaport o altre document oficial (original, no fotocòpia).
  • En cas de pèrdua del carnet cal comunicar-ho a la biblioteca (mentre no es comuniqui el lector és el responsable dels documents prestats amb el seu carnet). Si la pèrdua no es pot justificar documentalment (denúncia oficial), caldrà que l’usuari aboni la quantitat de 3€ per a fer el carnet nou.

Atenció al lector

El personal de la biblioteca us atendrà les vostres consultes i us facilitarà el material pertinent o us dirigirà cap al centre on pugueu obtenir més informació.

Servei de préstec

Amb el carnet de préstec podeu emportar-vos 30 materials durant 30 dies prorrogables (30 x 30). Per renovar els documents, ho pots fer personalment, per telèfon al 973 756 816, a través del compte propi a "Argus" o per correu electrònic a biblioteca@alguaire.cat

Per consultar la disponibilitat dels documents que hi ha a la biblioteca, es pot accedir al catàleg ARGUS, des dels ordinadors d'ús públic habilitats especialment per a aquest fi.

Així mateix, des del catàleg ARGUS es pot ampliar la cerca a totes les biblioteques de les províncies de Lleida, Tarragona i Girona i accedir a l'espai personal per a fer renovacions de préstecs, activar l'historial de lectura i fer llistats de cerques.

Catàleg ARGUS: http://elmeuargus.biblioteques.gencat.cat/

Col·lecció local

La biblioteca Josep Lladonosa Pujol aplega una col·lecció local de llibres que inclou donacions i publicacions d'autors i autores alguairencs.
Tot aquest material es considera irreemplaçable i únic, per tant, és exclòs de préstec; no obstant això, sempre podeu venir a la Biblioteca a consultar-lo.

Préstec interbibliotecari

La biblioteca us pot aconseguir llibres que no té i que es troben en altres biblioteques de Catalunya de manera gratuïta.

Facilita el préstec gràcies al nou catàleg compartit Atena que agrupa els fons dels catàlegs Aladí i Argus en una interfície comuna, que fa de passarel·la entre els dos catàlegs. 

D’aquesta manera els usuaris poden consultar, amb una sola cerca, el fons de qualsevol biblioteca o bibliobús del sistema de lectura pública de Catalunya i poden demanar documents de qualsevol biblioteca perquè els hi portin a la biblioteca de la seva localitat. Facilita l’accés a més de 1.200.000 títols diferents i a més de 15 milions de documents.

Formació d'usuaris

Havent concertat cita prèvia, podreu conèixer la biblioteca pam a pam amb les visites per a grups escolars i també per a adults. Aquestes poden ser de diferents tipus:

    • Per aquelles escoles que n’estiguin interessades, es poden organitzar visites comentades que s’adapten a l’edat o als interessos de cada grup.  
    • Visites informatives per adults. Adreçades a aquelles persones interessades a conèixer la biblioteca, el fons i el funcionament. 

Servei d’informació i prescripció literària

La Biblioteca vol donar resposta a les qüestions que plantegen els seus usuaris. Si esteu interessats a conèixer informacions relacionades amb el món de la lectura o de cultura en general, us ajudem, també us recomanem llibres, segons els vostres interessos.

Internet i Ofimàtica

Disposeu de 6 ordinadors per a la consulta d’Internet i per a treballs d'ofimàtica. Només cal sol·licitar hora i presentar el vostre carnet de la Biblioteca.

També disposem de Wifi.

Fotocopiadora

Disponible per a qualsevol persona que la necessiti, no cal ser usuari/a. 

Motivació a la lectura

Mensualment, per a la incentivació i motivació de la lectura dels usuaris infantils i juvenils, fem sessions de l’Hora del Conte, diferents activitats i tallers temàtics.

Accés per a persones amb mobilitat reduïda

Accés amb ascensor fins al primer pis on es troba la biblioteca. WC adaptat.

adaptat.png

Famílies amb bebès

Canviador per a bebès perquè pares i mares puguin fer-lo servir en cas de necessitar-ho.

Document Actions